Kukuřičná vločka 15kg

Kód: 1770
Neohodnoceno
Značka: ADW
330 Kč
Na dotaz

Vločky speciálně hydrotermicky upravené, nabízejí větší využití živin, snadné trávení a jsou vysoce hygienické.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vločky speciálně hydrotermicky upravené, nabízejí větší využití živin, snadné trávení a jsou vysoce hygienické.

Výhody hydrotermické úpravy zrnin

  • - zvýšení chutnosti krmiva
  • - zvýšení stravitelnosti krmiva
  • - celkové zlepšení trávení
  • - hygienické krmivo, díky sanitačním účinkům (vysoká teplota při napařování) se likvidují patogenní mikroorganizmy (E. coli, salmonella), plísně a kvasinky
  • - zvýšení užitkovosti
  • - zlepšení zdravotního stavu


U koní díky lehké stravitelnosti vloček kukuřice, ječmene a ovsa dochází k žádoucímu trávení cukrů a škrobů v přední části zažívacího traktu - v tenkém střevě. Vločka dodává dostatek pohotové energie a její trávení je zároveň energeticky nenáročné, podporuje tak proces odbourávání důležité vlákniny v tlustém střevě.
Jednoduché cukry, vzniklé snadným trávením zmazovatělého škrobu po hydrotermickém vločkování, jsou v těle koně snadno vstřebávány už v tenkém střevě a zajišťují tak optimální přísun lehce stravitelných cukrů.

Co je hydrotermická úprava:

Tepelně opracované zrno s mechanicky narušenou strukturou, takzvaná hydrotermická úprava suroviny, je proces, kdy se zrno po určitou dobu napařuje na teplotu nad 90 °C a poté se při průchodu mezi dvěma válci rozmáčkne.

Díky spolupůsobení kombinace teploty, vlhkosti, tlaku a času stlačení vzniká nový finální produkt - vločka.

Takto zpracované obiloviny a luštěniny (kukuřice, pšenice, ječmen, oves, hrách a další) se svým složením a vlastnostmi (zejména strukturou, využitelností, chutí a vzhledem) výrazně odlišují od tradičních krmných surovin.

Nezanedbatelnou výhodou je i fakt, že u výroby vloček odpadá nutnost šrotování před zpracováním.


Při hydrotermickém vločkování dochází ke změnám fyzikálně-chemických vlastností zrna:

  • mechanická změna struktury zrna – vytvoření vločky
  • rozbití matrice proteinů obalujících škrobové granule zpřístupní živiny pro jejich snadné a dokonalé trávení
  • želatinace – zmazovatění škrobu během napařování. Podstatná část celkové energie – 50 až 80 procent - je v zrnu uložena ve formě škrobů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Krmiva
Hmotnost: 15 kg